logo

Wat is mediation

Mediation is een vorm van bemiddeling voor mensen die een conflict hebben en die daarbij geholpen willen worden door een neutrale en onpartijdige bemiddelaar.
Dit gebeurt buiten de rechter om. Partijen komen zelf tot een oplossing onder de professionele bemiddeling van een mediator.

Daarbij is belangrijk dat de deelnemers aan de mediation vrijwillig besluiten zich in te zetten voor een oplossing en zelf bepalen hoe die oplossing eruit ziet. De mediator begeleidt en bemiddelt in dit proces en werkt daarbij volledig onpartijdig, neutraal en op basis van vertrouwelijkheid.

Kortom; de mediator probeert de deelnemers naar een win-winsituatie te brengen voor beide kanten. Er is dus geen sprake van een verliezer, zoals vaak bij juridische procedures het geval is.

Voorwaarde voor mediation is dus wel dat de deelnemers er samen uit willen komen en zich daarvoor in de mediation ook inzetten.

Terug

2Connect Mediation en Advies

Verbindend betrokken

Contact 2Connect

Vanuit ons motto verbindend betrokken kunt u rekenen op onze deskundige en ervaren inzet als mediators en adviseurs. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Met vriendelijke groeten,
Mr J.C. (Jaco) Hoksbergen
Drs J.C.W. (Koos) van der Velden

Bel mij zo snel mogelijk!

(niet in het weekend)