logo

Wie zijn wij

Mr J.C. (Jaco) Hoksbergen

MfN Registermediator en bedrijfsjuridisch adviseur

Jaco Hoksbergen

Als zelfstandig (bedrijfs)juridisch adviseur en partner bij meerdere organisaties heb ik veel te maken met zakelijke conflicten, arbeidskwesties en ziekteverzuimsituaties op de werkvloer. Ook krijg ik regelmatig vragen over samenwerkingsverbanden en daaraan gelieerde vraagstukken. Ik probeer mensen hierbij pro actief bij te staan en te zoeken naar oplossingen waar je mee verder komt.

Na mijn afstuderen als bedrijfsjurist heb ik sinds 1990 ervaring opgedaan in het bedrijfsleven in diverse juridische en directiefuncties, waarbij ook P & O onderdeel van het werkterrein heeft gevormd. De opgedane ervaring als allround-ondernemersadviseur biedt een uitstekende combinatie met de rol van mediator op het totale werkveld van arbeid, samenwerking, verzuim en conflictsituaties. Hierbij heb ik vanuit verschillende directie- en partnerfuncties meer dan 20 jaar ervaring opgedaan binnen het MKB-werkveld en ben ik tevens actief binnen non-profitorganisaties. Ook ben ik als partner/eigenaar verbonden aan Auxilium Juridisch Advies B.V., een adviesorganisatie voor ongeveer 350 accountantskantoren in Nederland. Vanuit deze functie ben ik ook werkzaam als docent en geeft ondermeer cursussen op het gebied van samenwerkingsvraagstukken en arbeidsrecht. 

Ik ben als registermediator aangesloten bij de MfN. Dit betekent dat ik een gespecialiseerde opleiding heb gehad. MfN registermediators zijn onderworpen aan de regels en voorschriften van het MfN. Zij moeten onder meer hun kennis en vaardigheden op peil houden en vallen bovendien onder MfN klacht- en tuchtrecht. Een uitgebreide omschrijving van mediation en het MfN vindt u op https://mfnregister.nl

Last but not least; ik ben getrouwd, heb een fijn gezin met 5 kinderen en ben actief op diverse andere terreinen, zoals onze kerkelijke gemeente in Drachten.
 

Drs. J.C.W. (Koos) van der Velden
Register-arbeidsdeskundige en MfN Registermediator

Koos-van-der-VeldenAls eigenaar van 2Connect Arbeidskundig Advies heb ik de afgelopen jaren vanuit diverse invalshoeken veel kennis en ervaring opgedaan in het beperken van de schadelast –voor werkgever en werknemer- als gevolg van verzuim.
Tijdens mijn studie psychologie aan de rijksuniversiteit Groningen –afstudeerrichtingen functieleer, arbeid & organisatie psychologie - heb ik niet alleen modellen en theorieën m.b.t. de transactie tussen gedrag, cognitie, omgeving en fysiologie van het menselijk lichaam bestudeerd maar ook door fundamenteel onderzoek de samenhang tussen (werk)druk en ervaren gezondheid in de praktijk onderzocht.

Na mijn afstuderen ben ik werkzaam geweest bij zowel commerciële als publieke organisaties, zoals het UWV en gerenommeerde private dienstverleners op het terrein van arbo, verzuim en re-integratie. Dit in eerste instantie in uitvoerend arbeidsdeskundige werkzaamheden en vervolgens in een combinatie van integrale management  verantwoordelijkheden met uitvoerende arbeidskundige werkzaamheden.
Vanwege mijn achtergrond en ervaring ben ik in staat zowel in individuele verzuim situaties als op meer overstijgend beleidsmatig terrein adequaat advies en begeleiding te geven, vanzelfsprekend hierbij niet alleen denkend vanuit het medische – en belasting- en belastbaarheidsmodel maar ook vanuit het meer psychologische gedrags- en gevolgenmodel.

 Ook ik ben werkzaam als MfN Registermediator. Vanuit mijn achtergrond en ervaring ben ik als mediator bij uitstek in staat om het proces te begeleiden rondom conflictsituaties bij arbeid- en samenwerkingsvraagstukken. Koos is gehuwd en heeft vier dochters.

Vanzelfsprekend werken Koos en Jaco nauw samen waar dat in het kader van de opdracht gewenst is en zonodig wordt in het kader van co-mediation opgetreden.

2Connect Mediation en Advies

Verbindend betrokken

Contact 2Connect

Vanuit ons motto verbindend betrokken kunt u rekenen op onze deskundige en ervaren inzet als mediators en adviseurs. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Met vriendelijke groeten,
Mr J.C. (Jaco) Hoksbergen
Drs J.C.W. (Koos) van der Velden

Bel mij zo snel mogelijk!

(niet in het weekend)